Hei rakkaat seurakuntalaiset!  13.05.2017

Alkuun tahdon kiittää teitä tuestanne ja rakkaudestanne. Olen todella kiitollinen ja onnellinen, että sain jatkaa kentältä paluun jälkeen tässä tehtävässäni. Balkan tuli erittäin rakkaaksi minulle, ja on tärkeää, että työ siellä jatkuu hyvin.

Alkuvuosi oli täynnä vuosiraporttien lukemista ja kommentointia. Se tuntui melko kuivalta kentällä vietetyn ajan jälkeen. Pikku hiljaa olen kuitenkin löytänyt mielekkyyden uudesta toimenkuvastani ja paikkani Fidan pääkonttorilla Helsingissä. Kuten kerroin aiemmin, roolini on kolmijakoinen: Balkanin työn koordinointi, lapsen oikeuksien ja lastensuojelun maailmanlaajuinen asiantuntijuus ja uutena Pohjois-Korean työn tukeminen. Tähän viimeiseen liittyen kävin huhtikuun lopussa matkalla Pohjois-Koreassa ja kieltämättä ihastuin maan kauneuteen ja ihmisiin. Minuun teki myös syvän vaikutuksen työ, jota siellä teemme. Meillä on siellä kolme hanketta, joista kaksi on perunanviljelyn ja yksi sairaaloiden varustamisen puitteissa. Olemme vuosien varrella saaneet hyvät kontaktit maahan ja oli ilo tavata näitä kontakteja. Nautin matkasta perinpohjin, ja nyt vaan tarvitsen viisautta siinä, miten minä voin auttaa ja tukea tässä työssä.

Olen ollut todella iloinen siitä, että olen saanut olla mukana maahanmuuttajatyössä omassa seurakunnassani Helsingissä. Seurakunta on vastaanottokeskuksen lähellä, ja meillä on torstaisin tupa täynnä ympäri maailmaa tulleita maahanmuuttajia, joiden keskuudessa viihdyn mainiosti. Pyrin auttamaan kaikessa mahdollisessa, yleisimmin tulkkaamisessa.

Balkanin työ etenee hyvin. Sain juuri vuosittaiset kummien uutiskirjeet kirjoitettua, ja niistä sain lukea, että kohteissa on keksitty uusia näkökulmia työhön ja työ menee vahvasti eteenpäin. Olen asiasta todella kiitollinen.

Olen lähdössä 26.5. kahden viikon matkalle kiertämään Fidan kummikohteet Fidan Euroopan aluejohtajan kanssa. Matka alkaa lastensuojelukoulutuksella Bosniassa Tuzlassa paikallisille romanijärjestöjen edustajille ja koulujen yhteistyötahoille. Sen jälkeen tapaamme kaikki kummikohteiden vastuuhenkilöt ja keskustelemme heidän kanssaan ajankohtaisista asioista.

Olen ollut taas hieman sairaana. Sain keuhkoputkentulehduksen Pohjois-Korean matkalta. Nyt se on jo paranemaan päin, mutta vähän mietityttää, että miten terveyteni kestää Balkanin matkalla. Tästä syystä olen tosi kiitollinen rukouksistanne liittyen tulevaan matkaan.

Oli todella ihanaa käydä pääsiäisen aikana siellä Jalasjärvellä ja tavata tuttuja seurakuntalaisia. Jalasjärvi on aina kovin rakas paikka.

Kiitos paljon esirukouksistanne ja kaikesta tuestanne!

Kiitosaiheet:

- Onnistunut Pohjois-Korean matka

- Työ etenee kaikenkaikkiaan hyvin Balkanilla

Rukousaiheet:

- Tuleva Balkanin koulutus ja kohdekiertue

- Terveys

- Että voisin löytää paikkani Pohjois-Korean työssä

Fidan kummilapsityöhön voi tarkemmin tutustua osoitteessa www.tulekummiksi.fi