Lämmin tervehdys Kosovosta! 27.2.2016

Eilen parlamentti valitsi maalle uuden presidentin, ja illalla mellakat yltyivät melko pahoiksi. Kaupungintalon ikkunat rikottiin, ja oli hurja katsella eri puolilla roihuavia tulipaloja, joita palomiehet ja poliisit sammuttivat kilpaa. Tänään on aurinkoinen päivä. Sähköt on poikki, ja mietin tässä, että mistä se mahtaa johtua. Vesikatkoksia täällä on melko usein, mutta sähkökatkoksia ei ole ollut aikoihin.

Olen tällä hetkellä sairaana kolmatta viikkoa, ja pyytäisin tilanteeseen esirukousta. Olen käynyt lääkärissä, jossa otettiin verikokeet, mutta niistä ei selvinnyt mitään erityistä. Olen oireiden perusteella päätellyt, että kyseessä on joko influenssa tai jokin keuhkotulehdus. Aina välillä olo on parempi, mutta kun uskaltaudun ulos, tulee takapakkia ja kova väsymys. Minun olisi tarkoitus lähteä työmatkalle Albaniaan parin päivän päästä, joten todella toivon, että kuntoudun pian.

Helmikuu on siis mennyt lähinnä sairastaessa. Alkukuusta sain vieraakseni Fidan lapsityön kouluttajan Päivi Asikaisen, joka koulutti Kosovon lapsityöporukkaa tärkeistä asioista, kuten lapsen kohtaamisesta, lapsen kuuntelemisesta ja lapsen päätöksenteon tukemisesta. Koolla oli noin 52 lapsityön vapaaehtoista. Iloitsin erityisesti siitä, että romaniyhteisön nuoret olivat ensimmäistä kertaa seurakunnassa. Mukana oli myös muita vapaaehtoisia, jotka eivät olleet koskaan käyneet seurakunnassa, vaikka ovat toimineet pitkään vapaaehtoisina omissa yhteisöissään lasten tai nuorten kokouksissa ja tapahtumissa. Itselleni jäi koulutuksesta todella hyvä fiilis, vaikka sairastuinkin lopussa.

Vaikka tähän tautiin on liittynyt kova väsymys, olen silti saanut kirjoitettua vuosiraportteja, ja ne on nyt hyvällä mallilla, kiitos Herralle.

Maaliskuussa on edessä kymmenen päivän matka Albaniaan. Siellä vierailen kaikissa yhteisöissä ja pidän workshoppeja kummilapsille. Albanian matkan jälkeen käväisen Bosniassa. Sitten onkin jo vuorossa pääsiäisen vietto.

Kiitosaiheet: Onnistunut lapsityön koulutus, vuosiraporttien valmistuminen

Rukousaiheet: Terveys, Albanian matka, Kosovon poliittinen tilanne

Hyvää kevään odotusta!

Ps. Tässä muutama kuva lapsityön koulutuksesta: