Kesäinen tervehdys Kosovosta! 3.9.2016

Oli ilo palata Balkanin kesään muutama viikko sitten. Suomessa yskä ja väsymys valtasivat minut taas uudelleen, ja päätin mennä jatkotutkimuksiin. Tutkimuksissa löytyi keuhkobakteeri, joka on ilmeisesti poistumassa. On kuitenkin mahdollista, että tässä on kyseessä monimutkaisempi asia. Pyydänkin edelleen rukousta terveyteni puolesta. Kiitosaihe on, että poskiontelot ovat nyt paremmassa kunnossa riittävän vahvan kortisonilääkityksen ansiosta.

Kesäkuussa saimme pitää täällä aktiotiimiä Suomesta vieraanamme. Vierailu oli valtava siunaus seurakunnalle, romaniyhteisölle, työntekijätiimille sekä itselleni henkilökohtaisesti. Juhannuskonferenssi Suomessa meni odotettua matalammilla tuloksilla uusien kummien suhteen, mutta olin erittäin iloinen saadessani pitää tärkeää asiaa esillä. Nautin myös seurakuntavierailuista kotiseurakunnissani Jalasjärvellä ja Helsingissä. Olin kosketettu seurakuntalaisten rohkaisusta ja tuesta. Olen myös todella kiitollinen erittäin levollisesta ja siunatusta kesälomasta. Nautin sukulaisten ja ystävien kanssa vietetystä laatuajasta.

Elokuussa osallistuin Ison Kirjan mentorointikoulutukseen. Koulutus kestää vuoden ja se antaa valmiuksia mentorina toimimiselle. Olen innoissani koulutuksesta ja pätevistä opettajista. Rukoilen, että saisin olla Jumalan käytössä rohkaistessani ihmisiä heidän palvelutehtävässään.

Viime viikolla vierailin Bosniassa Banja Lukassa kummilasten päiväleirillä. Oli hienoa saada viettää aikaa lasten kanssa ja seurata opetusta. Lapset jaettiin kolmeen ryhmään iän mukaan ja sitten lapset kulkivat ryhmissä huoneesta toiseen. Yhdessä huoneessa oli ennaltaehkäisevää terveyskasvatusta, toisessa huoneessa raamatunopetusta ja siihen liittyvää askartelua ja kolmannessa huoneessa englannin opetusta.

Nyt tuntuu hyvältä olla taas kotona kahden kuukauden matkalaukkuelämän jälkeen. On ollut ihanaa nähdä kollegoita ja tietysti lapsia. 20.9. lähdemme tiimin kanssa Unkariin Itä-Euroopan romanityön konferenssiin. On tärkeää, että tiimiläiset saavat näkyä työhönsä ja verkostoituvat toisten alueen toimijoiden kanssa.

Tarvitsemme vielä noin 70 kummia lapsille, joten pyydän tähän asiaan myös esirukousta. Jos sinua innostaa pitää asiaa esillä, otathan yhteyttä!

Kiitosaiheet: aktiotiimin vierailu, kesäloma, poskiontelovaivojen vähentyminen, mentorointikoulutus, lasten kesäleirit

Rukousaiheet: yskän parantuminen, Unkarin romanikonferenssi, lasten koulun alkaminen ja kaikki uuden työkauden ha

Kesäinen tervehdys Kosovosta! 3.9.2016

Rukousaiheet: yskän parantuminen, Unkarin romanikonferenssi, lasten koulun alkaminen ja kaikki uuden työkauden asteet

Vanhempien lasten työpaja hampaiden hoidosta Bosnian kummilasten päiväleirillä.

Kosovon kummilapset esittelevät aktiotiimin kanssa askarreltua korttia.

Siunattua syksyn alkua!

Lähettinne lasten asialla, Sina.