Keväinen tervehdys Kosovosta! 30.3.2016

Helmi-maaliskuu on ollut melko hiljaista aikaa, sillä se on kulunut melko lailla sairastellessa. Olen siis edelleen sen samaisen pöpön kourissa, josta kirjoitin helmikuun kirjeessäni. Olen toki käynyt lääkärissä ja syönyt antibiootteja ja kaikenlaisia lääkkeitä, mutta ilmeisesti kyseessä on jokin todella sitkeä virus. Aina välillä minulla on parempi olo ja lähden liikenteeseen, ja sitten taas tulee takapakkia. Pääsiäisenä minulla oli vieraita Suomesta, ja olin onneksi melko hyvässä kunnossa, mutta heti sen jälkeen on taas ollut väsynyt, yskäinen ja nuhainen olo. Sinänsä tämä on ollut ”sopivaa” aikaa sairastella, koska työtehtäväni ovat lähinnä pyörineet raportoinnin ympärillä. Olen koonnut kotona massiivisia alueraportteja Fidan johdolle. Raportit ovat kattaneet koko 12 vuoden jakson Balkanilla, ja on ollut upea oppia niistä työn tuloksista, esim. lasten koulunkäyntiprosentti on Bosniassa noussut kohdeyhteisöissä 50%:sta 100%:iin ja Albaniassa 40%:sta 79%:iin. Lisäksi työllä on ollut valtava vaikutus tuhansien ihmisten elämään. Tästä ei voi muuta kuin antaa kiitoksen Taivaanisälle!

Muutama viikko sitten turkkilainen lääkärini syttyi työllemme ja tarjoutui aloittamaan romaniyhteisössämme ilmaiset terveys-tarkastukset ja –luennot. Tämä oli minulle iso todistus siitä, että Taivaanisä käyttää meitä myös silloin, kun olemme heikoimmillamme. Terveysvalistus ja -tarkastukset on ollut rukousaiheena jo pitkään tiimissämme.

Viime kirjeessä mainitsemani Albanian matka siirtyi toukokuulle, ja nyt lauantaina minun olisi tarkoitus lähteä Bosniaan vierailemaan kummikohteissa. Pyydän muistamaan matkaa esirukouksin, jotta voisin olla terveenä.

Kiitosaiheet: Alueraporttien valmistuminen, turkkilaisen lääkäriaseman löytyminen romaniyhteisölle

Rukousaiheet: Terveys, Bosnian matka, kummien löytyminen lopuille kummilapsille

Hyvää kevään odotusta!

Ps. Liitän tähän yhden kummilapsen tarinan kumppanimme Albanian Vankilalähetyksen työn piiristä.

Teuta, 19v, Albania

Teutan äiti tuomittiin vankilaan, koska joitakin vuosia sitten hän tappoi miehensä. Tämä oli kovin raskasta koko perheelle ja varsinkin lapsille. Teutalla on kaksi vanhempaa veljeä ja kaksi siskoa. Heidän taloudellinen ja emotionaalinen tilanteensa on hyvin epävakaa.

Tapasimme hänen äitinsä vankilassa ja hän kertoi meille kyynelsilmin perheen tilanteesta. Sen jälkeen, kun olimme tavanneet hänen lapsensa, otimme Teutan kummiohjelmaan. Siinä vaiheessa Teuta oli ujo ja herkkä 13-vuotias tyttö, jolla oli suuri halu kirjoittaa ja oppia kieliä. Kuuden vuoden aikana kummiohjelmassa hän on saanut uusia ystäviä, osallistunut kesäleireille ja kehittynyt englannin kielessä. Hän kirjoittaa paljon runoja ja hänellä on värikäs mielikuvitus. Teuta on myös tullut uskoon ja on nykyään aktiivinen seurakuntalainen paikallisseurakunnassa Albanian pääkaupungissa Tiranassa.

On rohkaisevaa nähdä kummiohjelman tulokset Teutan elämässä. Hän on nyt 19-vuotias ja jäämässä pois ohjelmasta. Seurakunnan kautta löysimme mahdollisuuden tukea häntä myös jatkokoulutuksessa, sillä hän tahtoo osallistua sihteerikurssille ja jatkaa yliopistoon.