Iloinen tervehdys Kosovosta! 30.9.2016

Tänne Kosovoon on yhtäkkiä tullut syksy. Olen kaivanut lämpimät villapaidat ja talvivaatteet esille, sillä öisin lämpötilat tipahtavat lähelle nollaa ja sehän tarkoittaa, että sisätiloissa on tosi kylmä. Onneksi ensi viikolla lähden Albaniaan, jossa on edelleen kesäistä.

Syyskuu Kosovossa on ollut tosi siunattu. Olen viettänyt aikaa romanikeskuksella lasten ja nuorten kanssa. Tämän lisäksi syyskuuhun mahtui kolme kohokohtaa: talousvastaavamme Donan häät, Kosovon ensimmäisen raamattukoulun avajaiset ja Euroopan romanityön konferenssi Unkarissa.

Häät olivat täysin erilaiset kuin Suomessa, vaikka kuulinkin, että nämä häät olivat erityisen modernit ja erilaiset perinteisistä kosovolaisista häistä, koska vihkiminen tapahtui protestanttisessa kirkossa. Itse juhla oli pelkkää albanialaista rivitanssia ja syömistä. Sen kummempia ohjelmanumeroita tai puheita ei tarvittu.

Olen todella kiitollinen siitä, että olen saanut olla mukana perustamassa Kosovoon raamattukoulua, jota täällä ei ennen ole ollut. Olen yhtenä opettajana toisella kurssilla, joka pidetään marras-joulukuussa. Koulu on viikonloppukoulu, ja siinä aloitti 11 innokasta raamattukoululaista. Mukana on myös lapsityön ja lähetystyön kurssit. On tärkeää, että paikalliset saavat opiskella raamattua omalla kielellään työnsä ohessa.

Romanityön konferenssi Unkarissa oli tiimillemme mielenkiintoinen tilaisuus tavata muita alueen romanityön toimijoita. Koolla oli noin 150 toimijaa, joista suurin osa oli romanipastoreita. Myös Suomesta oli erittäin hyvä delegaatio. Tutustuin erityisesti Bulgarian porukkaan. Heillä oli kova into aloittaa kummilapsityötä.

Nyt pyytäisin esirukousta huomisen lastensuojelukoulutuksen puolesta. Olen jälleen kouluttamassa seurakunnan tarjoamalla yhden päivän kurssilla. Paikalle kokoontuu n. 30 lastentarhanopettajaa ja alan opiskelijaa.

Maanantaina lähden Albaniaan, jossa minun on tarkoitus tutustua Albanian Vankilalähetyksen työhön tarkemmin. Heillä on kova halu kasvattaa kummiohjelmaa. Vierailen vankiloissa, tapaan ihmiskaupan uhreja ja tietysti kummilapsia, jotka ovat vankien lapsia.

Terveys on edelleen mennyt ylös-alas, mutta olen kiitollinen, että olen kuitenkin saanut tehdä työtä kohtalaisen energisesti, se on tärkeintä.

Tarvitsemme vielä noin 70 kummia lapsille, joten pyydän tähän asiaan myös esirukousta.

Kiitosaiheet: uusi raamattukoulu, hyvä romanityön konferenssi

Rukousaiheet: lastensuojelukoulutus, uusien kummien löytyminen, Albanian matka

Kosovolaiset häät

Keskuksemme hymypoika Elmedin