Lämmin tervehdys Kosovosta! 31.1.2016

Toivottavasti sinun vuotesi on lähtenyt hyvin käyntiin. Itse palasin viikko sitten Kosovoon ja havahduin siihen, että olen nyt asunut Balkanilla tasan vuoden. Olen todella kiitollinen kuluneesta vuodesta, joka on ollut täynnä hienoja kokemuksia ja uuden oppimista sekä Jumalan hyvän huolenpidon osoituksia. Iso kiitos sinulle, että olet muistanut työtä rukouksin! Kaikki lähtee rukouksista käsin.

Olen todella kiitollinen hyvästä, vaikka lyhyestä ajasta Suomessa. Erityisen onnellinen olin, kun kuulin, että omassa kotiseurakunnassani Helsingissä on alkanut työ albaanien parissa. Olen myös kiitollinen siunatusta lomamatkasta Kaakkois-Aasiaan. Tarvitsin pientä irtiottoa.

Olen myös todella kiitollinen siitä, että kylmä kausi oli sinä aikana, kun olin poissa. Kosovossa asuntoja ei ole eristetty tarpeeksi hyvin ja niiden lämmittäminen on kallista, joten lähes joka paikassa on kylmä sisällä. Lähes poikkeuksetta saan kuulla kommentteja tyyliin ”sinähän olet Suomesta, joten olet tottunut kylmään”, mutta eihän täällä tiedetä, että Suomessa ei tosiaankaan tarvitse olla kylmissään talvella. Muistan, että viime talvena hytisin täällä huhtikuun loppuun saakka, jolloin vielä satoi lunta. Vasta toukokuulla tuli lämmin. Nyt olen kuitenkin äärimmäisen kiitollinen siitä, että tammikuulla täällä oli ennätyskylmää (-20C) pari viikkoa ja sen jälkeen on ollut ennätyslämmin (10-14C). Sääennustuksen ennustavat lämpimiä säitä lähipäiville, joten toivon ja rukoilen, että näin myös tulee olemaan. Sain myös uuden lämmitysjärjestelmän asuntooni, joten täällä on ollut paljon lämpimämpi kuin viime talvena, ja tästä olen kiitollinen.

Nyt teen suunnitelmia tälle vuodelle yhdessä kumppaniseurakuntien kanssa. 8.-9.2. Fidan lapsityön kouluttaja Päivi Asikainen saapuu tänne kouluttamaan lapsityöntekijöitä. Olisin kiitollinen, jos muistaisitte koulutusta rukouksin. Kosovossa on paljon lapsityötä ja siinä on mukana paljon vapaaehtoisia. Helmikuussa pyrimme myös saamaan vuosiraportit valmiiksi.

Olen todella kiitollinen kummimäärän kasvusta, joka on osoitus Jumalan uskollisuudesta. Saimme vuoden aikana yhteensä 350 kummia Balkanin lapsille, mikä oli paljon enemmän kuin osasimme edes toivoa. Kuitenkin tällä hetkellä vielä noin 30 lasta tarvitsisi oman kummin, joten tätä asiaa saa myös muistaa rukouksin.

Pyytäisin esirukousta myös työn suunnitteluun ja kaikkiin vastuisiin tänä vuonna. Lämmin kiitos esirukouksista!

Kiitosaiheet: Loma, uudet kummit, Jumalan huolenpito.

Rukousaiheet: Koulutus lapsityöntekijöile, vuosiraportit, kummien saaminen kaikille uusille kummilapsille, työn suunnittelu.

Siunattua alkanutta vuotta 2016!

Kuva on otettu syksyllä Bosniassa pitämässäni kummilasten workshopissa.