Tunnelmia Kosovosta 1.4.2015

Kaksi mielenkiintoista Balkanin kuukautta on takana, ja olen edelleen täynnä kiitollisuutta ja iloa siitä, että Jumala on antanut tällaisen upean mahdollisuuden palvella Häntä tässä maailmankolkassa. Koen kulkevani ennalta valmistetuissa askeleissa, ja siitä olen hyvin kiitollinen teille esirukoilijoilleni, sillä rukous on nimenomaan se, joka valmistaa tilanteet ja ihmiset.

Maaliskuun alussa kiersin Albaniassa neljässä romaniyhteisössä, ja sain tavata kaikki romanikummilapset sekä myös vankilalähetyksen kummilapset. En ole vielä saanut kaikkia käännöksiä tuloksista, mutta näyttää siltä, että pääsääntöisesti kummikohteissa tehdään juuri kummilupauksen mukaista työtä, eli lapset huomioidaan kokonaisvaltaisesti ja pääpaino ei ole materiaalituessa, vaan valistuksessa ja lapsen oikeuksissa ja arvossa. Tämä on erityisen tärkeää nimenomaan romanien parissa tehtävässä työssä ja luo pohjaa koko yhteisön pysyvään muutokseen. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Myös uuden tietokannan koulutus on edennyt odotettua paremmin, ja kohteet ovat selkeästi alkaneet tsemppaamaan materiaalituotannossa. Sen sijaan uuden kummikohteen aloitus Kosovossa ei ole edennyt niin kuin olisin toivonut. Pyydänkin rukousta, että saisimme edettyä kohteen aktiviteettien suunnittelussa, ja että löydämme oikean tavan esitellä työ yhteisössä ja viedä asiaa muutenkin eteenpäin. Sinänsä työ on jo hyvässä alussa, koska yhteisössä on jo lapsille läksykerho ja esikoulutoimintaa sekä lastentapahtumia. Toukokuussa on myös suunnitteilla lastensuojelukoulutus työntekijöille. Tämän suunnitteluun pyydän myös esirukousta, jotta kaikki alueen seurakunnat näkisivät sen tärkeyden. Usein seurakunnissa ei hahmoteta sitä, että ennaltaehkäisevä lastensuojelukoulutus koskee myös seurakuntaa, ja Raamatusta löydämme siihen paljon toimintaohjeita.

Huhtikuussa olemme menossa tutustumaan Albaniassa tehtävään kyläyhteisötyöhön, ja toivon ja rukoilen, että saamme matkalta paljon eväitä uutta kummikohdetta varten.

Olen kiitollinen monista ystävistä, joita olen täältä löytänyt. Suomalaisista harjoittelijoista olen löytänyt hyviä kuntoiluystäviä. Olen jo ehtinyt kiintyä syvästi paikallisiin työntekijöihin.

Viimeiset pari päivää minulla on ollut vieraana varainkeruuryhmä Fidan toimistolta Suomesta. He tekivät haastatteluja ja kuvauksia romanilasten, heidän vanhempiensa ja paikallisten työntekijöiden kanssa. Kävimme myös vierailulla kahdessa romaniperheessä. Kuvaukset ja haastattelut menivät tosi hyvin, ja he saivat paljon hyvää materiaalia, jota tullaan hyödyntämään uuden kummikohteen markkinoinnissa. Oli myös tärkeää, että varainhankkijat syttyivät työstä. Lauantaina seurakunnassa oli Nina Åströmin konsertti, joka oli menestys. Seurakunta oli täynnä, ja mukana oli paljon ulkopuolisia. Evankeliumi esitettiin kirkkaasti, ja se upposi. Valmistamamme Suomi-ruuat olivat myös menestys. Pyytäisin kuitenkin vielä esirukousta oman paikkani löytämisessä seurakunnassa. Kaipaisin olla vielä vahvemmin työssä mukana ja Jumalan käytössä siltä osin. Pyytäisin myös esirukousta työviisumin saamiseen, sillä prosessi alkaa tulevina päivinä.

Kiitosaiheet: Olen kotiutunut Kosovoon hyvin, olen löytänyt ystäviä, ja elämiseen tarvittavat perusasiat ovat kunnossa, tunne siitä, että saan kävellä ennalta valmistetuissa teoissa, onnistunut Albanian matka

Rukousaiheet: Albanian matka, uuden kummikohteen aloittaminen Kosovossa, paikan löytyminen paikallisessa seurakunnassa, lastensuojelukoulutuksen valmistelut, työviisumin saaminen

Ihanaa kevään odotusta!

Kuva1