Oljen korsi

Oljen korsi

Kävelin viljavainioiden halki, mistä oli juuri vilja puitu. Mikä aromikas tuoksu leikatusta viljasta kuulakkaassa syysaamussa!

Muistui mieleeni, kun Jeesus ja opetuslapset kulkivat sapattina viljapeltojen halki. Opetuslapset katkoivat tähkäpäitä nälkäänsä. Fariseukset nuhtelivat heitä. Jeesus, joka oli sapatin Herra, vastasi: ”Jos te ymmärtäisitte, mitä tarkoittaa: Laupeutta minä tahdon, enkä uhria, niin ette tuomitsisi syyttömiä. ” Sapattina on lupa tehdä hyvää. (Matt.12:1-8)

Samoin Ruut, kun maahan tuli nälänhätä, poimi pellolta viljan tähkiä.

Katsellessani oljenkorsia pellolla, ajatuksiini tuli sanonta: ”Tarttuu, kuin hukkuva oljenkorteen”. Hukkuvalle mahdoton ajatus, mutta jäljelle jää toivon kipinä.

Ajaudumme joskus elämässämme toivottomalta tuntuviin tilanteisiin. Tulee suuria vastoinkäymisiä. Toteamme, että tilanne on mahdoton. Kuinka tästä eteenpäin?

Muistamme uskon isämme Abrahamin elämänvaiheet. Hän sai Jumalalta lupaukset jälkeläisistä, kuin tähtiä taivaalla. Hän sai lupauksen pojasta, Iisakista. Hän joutui myös suureen koetukseen, jossa vaadittiin lujaa uskoa. Tuli uhrata Iisak polttouhriksi. Abraham uskoi ja toivoi vaikka ei toivoa ollut. (Room.4:18) Hän sanoi: Jumala voi kuolleistakin herättää. Iisakin kysymykseen, ”Missä on uhri?” hän vastasi: ”Jumala kyllä katsoo itselleen lampaan uhriksi. (1.Moos.22:1-19) Pässi oli takertunut sarvistaan orjantappurapensaaseen.

Rakentamisessa käytetään erilaisia aineksia, myös olkia. Kunkin työ tulee näkyviin. Tuli koettelee jokaisen rakennuksen. Jonka rakennus kestää, saa palkan, jonka työ palaa, kärsii vahingon. Itse hän pelastuu kuin tulen läpi. (1.Kor.3:10-15) Jäljelle jää pelastuksen toivo. (1.Tess.5:8-11)

Toivo ei saata häpeään. Toivo on meille, kuin sielun ankkuri, varma ja luja. (Hebr.6:19)

Abraham odotti ja toivoi kärsivällisesti, mitä oli luvattu (Hebr.6:13-20)

Pidetään toivon kipinää yllä, ei anneta sen sammua. Olkoon se meille oljenkorsi tämän kaaokseen joutuneen maailman keskellä.

Syysterveisin Merja Järvinen

Jaa:

Lisää luettavaa

”Kun Pyhä Henki tulee teihin”

On hämmästyttävää, miten täydellisesti Jumala aloittaa työnsä ja tekee senaina loppuun asti täydellisesti. Jeesus eli edeltä suunnitellun elämän täyttäenkaikki profetiat messiaasta. Kuolemallaan ja ylösnousemuksellaan Jeesustoimitti

Isä, anneheille anteeksi…

”hänet luettiin pahantekijöiden joukkoon.” (Jes.53:12)Tämä kertomus on Luukas 23:n mukaan. Oli pahantekijä Barabbas (isän poika), hänet oliheitetty vankilaan syytettynä kapinasta ja murhasta. Tapana oli aina

Iso vai pieni tekijä?

Toisessa kuningasten kirjassa kerrotaan suunemilaisesta rikkaasta pariskunnasta.Profeetta Elisa kulki usein heidän talonsa ohi. Vaimo tunnisti, että Elisa on pyhäJumalan mies ja hän vaati tätä aterioimaan

Ennen kaikkea Jumalan lapsi

”Te ette ole saaneet orjuuden henkeä elääksenne jälleen pelossa, vaan olette saaneetlapseuden Hengen, jossa me huudamme ’Abba! Isä!’” Room.8:15Keitä me siis olemme? Voisi sanoa, että

Lähetä esirukous

Kirjoita alle esirukousaiheesi, niin rukoilemme puolestasi seurakunnassamme.