Oljen korsi

Oljen korsi

Kävelin viljavainioiden halki, mistä oli juuri vilja puitu. Mikä aromikas tuoksu leikatusta viljasta kuulakkaassa syysaamussa!

Muistui mieleeni, kun Jeesus ja opetuslapset kulkivat sapattina viljapeltojen halki. Opetuslapset katkoivat tähkäpäitä nälkäänsä. Fariseukset nuhtelivat heitä. Jeesus, joka oli sapatin Herra, vastasi: ”Jos te ymmärtäisitte, mitä tarkoittaa: Laupeutta minä tahdon, enkä uhria, niin ette tuomitsisi syyttömiä. ” Sapattina on lupa tehdä hyvää. (Matt.12:1-8)

Samoin Ruut, kun maahan tuli nälänhätä, poimi pellolta viljan tähkiä.

Katsellessani oljenkorsia pellolla, ajatuksiini tuli sanonta: ”Tarttuu, kuin hukkuva oljenkorteen”. Hukkuvalle mahdoton ajatus, mutta jäljelle jää toivon kipinä.

Ajaudumme joskus elämässämme toivottomalta tuntuviin tilanteisiin. Tulee suuria vastoinkäymisiä. Toteamme, että tilanne on mahdoton. Kuinka tästä eteenpäin?

Muistamme uskon isämme Abrahamin elämänvaiheet. Hän sai Jumalalta lupaukset jälkeläisistä, kuin tähtiä taivaalla. Hän sai lupauksen pojasta, Iisakista. Hän joutui myös suureen koetukseen, jossa vaadittiin lujaa uskoa. Tuli uhrata Iisak polttouhriksi. Abraham uskoi ja toivoi vaikka ei toivoa ollut. (Room.4:18) Hän sanoi: Jumala voi kuolleistakin herättää. Iisakin kysymykseen, ”Missä on uhri?” hän vastasi: ”Jumala kyllä katsoo itselleen lampaan uhriksi. (1.Moos.22:1-19) Pässi oli takertunut sarvistaan orjantappurapensaaseen.

Rakentamisessa käytetään erilaisia aineksia, myös olkia. Kunkin työ tulee näkyviin. Tuli koettelee jokaisen rakennuksen. Jonka rakennus kestää, saa palkan, jonka työ palaa, kärsii vahingon. Itse hän pelastuu kuin tulen läpi. (1.Kor.3:10-15) Jäljelle jää pelastuksen toivo. (1.Tess.5:8-11)

Toivo ei saata häpeään. Toivo on meille, kuin sielun ankkuri, varma ja luja. (Hebr.6:19)

Abraham odotti ja toivoi kärsivällisesti, mitä oli luvattu (Hebr.6:13-20)

Pidetään toivon kipinää yllä, ei anneta sen sammua. Olkoon se meille oljenkorsi tämän kaaokseen joutuneen maailman keskellä.

Syysterveisin Merja Järvinen

Jaa:

Lisää luettavaa

Tervetuloa sotkuinen herätys

Tervetuloa sotkuinen herätys!Miltä näyttää koti, jossa asuu pieniä lapsia? Onko jokainen huonekalu, tavara ja matottarkalleen oikealla paikalla? Onko lattia ja kaikki tasot viimeisen päälle puhtaat?

Jumalisuuden voima

Onko sinusta koskaan tuntunut siltä, että sinua rangaistaan asioista, joita et oletehnyt? Joudumme ehkä useinkin toteamaan, että elämme epäoikeudenmukaisessamaailmassa. Se mitä luulemme hyvyydeksi voi usein

Matka kaivolle

Tämä Raamatun kertomus on Sykar-nimisestä Samarian kaupungista eräästä samarialaisesta naisesta. (Joh.4) On päivän kuumin hetki, keskipäivä. Vesiruukku painaa hartioita. Matka kaivolle on raskas. Maa jalkojen

Rauha teille!

”Olimme ryhmä pelokkaita miehiä Jerusalemissa lukittujen ovien takana. Meistä tuli muodostumaan ensimmäinen seurakunta, alkuseurakunta. Kun tähän päästiin, oli tapahtunut niin paljon. Saimme kulkea Jeesuksen kanssa,

Lähetä esirukous

Kirjoita alle esirukousaiheesi, niin rukoilemme puolestasi seurakunnassamme.