Oljen korsi

Kävelin viljavainioiden halki, mistä oli juuri vilja puitu. Mikä aromikas tuoksu leikatusta viljasta kuulakkaassa syysaamussa!

Muistui mieleeni, kun Jeesus ja opetuslapset kulkivat sapattina viljapeltojen halki. Opetuslapset katkoivat tähkäpäitä nälkäänsä. Fariseukset nuhtelivat heitä. Jeesus, joka oli sapatin Herra, vastasi: ”Jos te ymmärtäisitte, mitä tarkoittaa: Laupeutta minä tahdon, enkä uhria, niin ette tuomitsisi syyttömiä. ” Sapattina on lupa tehdä hyvää. (Matt.12:1-8)

Samoin Ruut, kun maahan tuli nälänhätä, poimi pellolta viljan tähkiä.

Katsellessani oljenkorsia pellolla, ajatuksiini tuli sanonta: ”Tarttuu, kuin hukkuva oljenkorteen”. Hukkuvalle mahdoton ajatus, mutta jäljelle jää toivon kipinä.

Ajaudumme joskus elämässämme toivottomalta tuntuviin tilanteisiin. Tulee suuria vastoinkäymisiä. Toteamme, että tilanne on mahdoton. Kuinka tästä eteenpäin?

Muistamme uskon isämme Abrahamin elämänvaiheet. Hän sai Jumalalta lupaukset jälkeläisistä, kuin tähtiä taivaalla. Hän sai lupauksen pojasta, Iisakista. Hän joutui myös suureen koetukseen, jossa vaadittiin lujaa uskoa. Tuli uhrata Iisak polttouhriksi. Abraham uskoi ja toivoi vaikka ei toivoa ollut. (Room.4:18) Hän sanoi: Jumala voi kuolleistakin herättää. Iisakin kysymykseen, ”Missä on uhri?” hän vastasi: ”Jumala kyllä katsoo itselleen lampaan uhriksi. (1.Moos.22:1-19) Pässi oli takertunut sarvistaan orjantappurapensaaseen.

Rakentamisessa käytetään erilaisia aineksia, myös olkia. Kunkin työ tulee näkyviin. Tuli koettelee jokaisen rakennuksen. Jonka rakennus kestää, saa palkan, jonka työ palaa, kärsii vahingon. Itse hän pelastuu kuin tulen läpi. (1.Kor.3:10-15) Jäljelle jää pelastuksen toivo. (1.Tess.5:8-11)

Toivo ei saata häpeään. Toivo on meille, kuin sielun ankkuri, varma ja luja. (Hebr.6:19)

Abraham odotti ja toivoi kärsivällisesti, mitä oli luvattu (Hebr.6:13-20)

Pidetään toivon kipinää yllä, ei anneta sen sammua. Olkoon se meille oljenkorsi tämän kaaokseen joutuneen maailman keskellä.

Syysterveisin Merja Järvinen

Lisää luettavaa

Herätys

Monet uskovat puhuvat aika-ajoin herätyksestä. Sillä tarkoitetaansellaista aikaa, jolloin Jumala toimii erityisen voimakkaasti ihmistenkeskellä. Herätykseen liittyy aina myös se, että ihmiset janoavatJumalaa hyvin voimakkaasti. Suuren

Elokuisia kuulumisia

Enpä ole pitkään aikaan kirjoittanut tänne mitään. Paljon olisi ollut kaikenlaista kirjoittamista, mutta silti on jäänyt kirjoittamatta. Eräs iäkäs seurakuntalainen kehotti minua kovasti kirjoittamaan kirjan

Kasvot

Niin kuin kasvot kuvastuvat vedessä, niin kuvastuu ihmisen sydän toisessa ihmisessä.(Snl.27:19) Kasvot ovat sielun peili. Kun katsomme kasvojamme peilistä, mitä näemme?Olemme Jumalan kuva, jokainen meistä.

Pääasia

Me olemme matkalla. Sinä ja minä kuljemme kohti ihanaa päämäärää.Jumala on sanassaan luvannut meille hyviä asioita, kun kuljemme Hänenviitoittamaa tietä. Onko meillä tärkeimmät asiat mukana?Varsinkin

Lähetä esirukous

Kirjoita alle esirukousaiheesi, niin rukoilemme puolestasi seurakunnassamme.