Mitä vanhemmat edellä sitä lapsi perässä

Päivi Järvinen | 3.4.2018 11.50

Kirjoittanut Teresa Palmroth

Jokainen vanhempi on varmasti huomioinut tämän. Kuinka lapsi tarkkailee, huomioi ja matkii aikuista. Sen lisäksi että, aikuinen opettaa lasta esim. syömään lusikalla itse, laittamaan kengät jalkaan tai siivoamaan lelut itse. Niin lapsi oppii ja tekee havaintoja myös enemmän kuin ehkä arvaatkaan. Negatiivisesti ja positiivisesti.

Kuinka sitten lapsen elämään näkyy vanhempien usko Jumalaan ja tulisi näkyä? Se voi näkyä monellakin tavalla. Ehkä käytte seurakunnan kokouksissa säännöllisesti. Lapsi käy pyhäkoulua. Tai rukoilette joka ilta ennen nukkumaanmenoa. Kuitenkin tulisi huolehtia että, usko näkyy positiivisesti ja hyvänä asiana. Ei pelottelua mutta ei kuitenkaan totuuden kieltämistä. On tietysti hyvä soveltaa raamatun kertomuksia lapsen ikää ajatellen, mitä lapsen on helppo ymmärtää mitä ei. Maalaisjärkeä käyttäen kaikessa. Ennenkaikkea evankeliumi on tärkein ja onneksi se on hyvin yksinkertainen.

"Jumala antoi ainoan Poikansa Jeesuksen Kristuksen ettei yksikään joka, Häneen uskoo hukkuisi vaan saisi iankaikkisen elämän."

Vanhemmuus ei aina ole helppoa. Se vaatii paljon. Samoin on myös uskon suhteen, tulee antaa kaikkensa. Mutta voit olla varma kun omistat itsesi ja koko elämäsi Jumalalle, ympärillä olevat ihmiset huomaavat sen. Lapsesi huomaavat sen. Ja mikä onkaan arvokkainta..on se että, voit tarjota lapsillesi turvallisen ympäristön, uskovaisen kodin. Lapsi voi muistaa ne hetket kun oli vaikeaa kuinka äiti ja isä polvistuivat ja rukoilivat Jumalalta apua. Kuinka he ylistivät ja lauloivat iloiten Herralle. Ne yhteiset rukoushetket. Raamatun eri opetukset ja neuvot. Seurakunnan johon oli aina tervetullut kuka tahansa. Annathan lapsillesi näitä muistoja..jotka kantavat läpi elämän sekä ohjaavat että, lapsi osaa valita kulkea oikeaa tietä kun valinnan aika tulee.

(San. 22:6) "Totuta poikanen tiensä suuntaan, niin hän ei vanhanakaan siitä poikkea. "

(Mark.10:14) "Sallikaa lasten tulla minun tyköni, älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta. "

Jokainen joka katsoo ja tutkii läheltä kristinuskoa, sen periaatteita ja raamatun käskyjä/opetuksia voi huomata sen ns. Pääkohdan..Jumalan rakkauden. Uskoa ei ansaita tai suoriteta, eikä Jumalan rakkautta. Jumalan rakkaus on pyyteetöntä. Rakkaus on uskon perusta. Usko Jeesukseen ei vahingoita lasta, päinvastoin voit huomata sen positiivisen vaikutuksen.

Ei kommentteja "Mitä vanhemmat edellä sitä lapsi perässä"

Kommentoi "Mitä vanhemmat edellä sitä lapsi perässä"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.

_    _     ______   _    _     ______
| |  | ||  /_   _// | \  / ||  /_   _//     ___