Hei rakkaat kannattajat ja työn ystävät!

Alkuun haluan jälleen kerran kiittää jatkuvasta tuesta ja etenkin esirukouksista. Niillä on paljon suurempi merkitys kuin mitä arvaammekaan. Haluan rohkaista jatkamaan rukousta Balkanin lasten ja Pohjois-Korean työn puolesta. Balkanilla on onneksi vältytty isoilta konflikteilta viime vuosina, mutta toisaalta siellä ei juuri olla menty eteenpäin rauhanrakennuksessa. Etniset jännitteet ovat vahvasti esillä, etenkin Kosovossa ja Bosniassa. Kaikki muistelevat lämmöllä Jugoslavian aikoja, jolloin ei ollut eroa sillä, onko naapurini kroaatti, bosniakki, serbi vai albaani. Romanienkin oli silloin parempi kuulemma paremmin asiat, eivätkä ainakaan Kosovon romanit kokeneet niin pahaa syrjintää kuin nykyään. Minun haaveeni on, että muutos voisi lähteä uudesta sukupolvesta, joka ajattelee eri tavalla. Joka ei haudo kaunaa ja muistele menneitä. Joka pyrkii rakentamaan korruptoitumatonta demokratiaa, jonka keskellä ihmiset voivat hyvin. Heillä on tarpeeksi töitä ja sosiaalietuudet riittävät selviytymiseen työttömillä, vanhuksilla ja sairailla.

On tärkeää muistaa myös Pohjois-Koreaa rukouksin. Olemme varmasti kaikki lukeneet maan tapahtumista. Siellä eletään jatkuvassa jännityksessä siitä, mitä tulevaisuus tuo. Ja tämä tietysti vaikuttaa Fidan työhön puutteenalaisten keskuudessa.

Kirjoittaessani viime kuulumiskirjettä olin lähdössä Balkanille pitämään lastensuojelukoulutusta ja vierailemaan kummikohteissa. Matka meni oikein hyvin, mistä olen todella kiitollinen. Työ etenee joka kohteessa hyvin. Olen erityisen kiitollinen ja onnellinen siitä, että monet romaninuoret ovat kasvaneet positiivisiksi esimerkeiksi ja esikuviksi omien yhteisöjensä nuorille.

Kesällä pidin kunnon kesäloman, jonka jälkeen palasin töihin täysin terveenä. Nyt olen iloinnut siitä, että olen saanut pitkästä aikaa olla ihan täysin terve.

Töissä on nyt syksyllä ollut lähinnä raportoimista Pohjois-Koreassa toimivan EU-hankkeen tiimoilta. Lisäksi olen ollut mukana hahmottelemassa Euroopan diakoniatyön ohjelmaa, joka on nyt perustettu. Nämä siis normaalien rutiinien ohessa. Matkoja on ainoastaan yksi: Olin viime viikolla Thaimaassa Aasian Fida-päivillä. Oli erittäin hyvät päivät joka tavalla. Parasta antia oli tietysti kaikki keskustelut lähettien ja Fidan johdon kanssa. Tällä hetkellä suunnittelemme tulevaa vuotta, ja on paljon epäselviä ja epävarmoja asioita, jotka aiheuttavat haastetta suunnitteluun. Olin taannoin eräässä seminaarissa, jossa mainittiin, että maailmassa on ollut viimeisten vuosien sisällä enemmän konflikteja kuin pitkään aikaan sitä ennen. Elämme erittäin epävarmassa maailmassa. Erityisesti Fidan työssä se näkyy, sillä olemme läsnä tuomassa toivoa juuri niillä haastavimmilla konfliktialueilla.

Töiden lisäksi olen uppoutunut oman kotiseurakuntani kehittämiseen, sillä toimin hallituksessa ja lähetystoimikunnan puheenjohtajana. Lisäksi olen ollut seurakunnan uudistamisprojektissa mukana, ja se on vienyt melko paljon aikaa. Olen myös fasilitaattorina Kairos-kurssilla, joka järjestetään nyt marraskuussa.

Olen jälleen ollut mukana luomassa Fidan Toivon Kipinä -joulukampanjaa, jonka kautta kerätään varoja Itä-Euroopan lapsille sekä pidetään esillä kummilapsityötä. Tarvitsisimme 20 uutta kummia Balkanin lapsille. Tästä linkistä voi tutustua kampanjaan:

Myös tämän viikon Ristin Voitosta löytyy aika paljon materiaalia kampanjaan liittyen.

Pian on myös se aika, että kummikohteissa valmistaudutaan joulujuhliin. Monissa paikoissa valmistellaan joulunäytelmiä, joiden kautta viedään sanomaa Vapahtajasta. Esimerkiksi Bosnian Banja Lukassa kummilapset valmistavat näytelmän, ja he kiertävät esiintymässä monissa eri paikoissa, jopa juutalaiskeskuksessa. Lapsille myös jaetaan joulupaketit. Tämä saattaa olla ainut lahja, jonka lapsi saa koko vuonna. Muistetaan näitä tilaisuuksia: että lapset saavat kokea olevansa erityisen arvokkaita ja rakkaita ja että joulun sanoma saa levitä näissä tilaisuuksissa erityisellä tavalla.

Kiitos, että olet mukana työssä! Rukoillaan, että Kristus saa loistaa tämän työn kautta!

Kiitosaiheet:

- onnistunut Balkanin matka

- hyvä kesäloma ja terveys

Rukousaiheet:

- Korean tilanne ja työ

- Toivon kipinä -kampanja

- kummikohteiden joulujuhlat

Siunaten, Sina

Sytytä toivon kipinä Fida

www.fida.info
Sinun lahjoituksesi avulla voimme tehdä esimerkiksi tätä: Motti polttopuita 25 € Köyhimpien perheiden säännöllinen ruoka-apu 50€ / kk

Kiitosaiheet: