Fida

20.8.20

Hei rakkaat kannattajani!

Viime kuukaudet on olleet melkoista myllerrystä varmasti meillä kaikilla. Kenen elämään koronapandemia ei olisi vaikuttanut? Varmasti aika harvassa ovat ne ihmiset, joiden elämään se ei olisi ollenkaan vaikuttanut. Lähetystyöhön se vaikuttaa massiivisesti. Keväällä yli puolet Fidan kautta lähteneistä lähetystyöntekijöistä joutui palaamaan Suomeen. Nyt syksyllä moni on lähdössä takaisin, mutta on myös niitä, jotka ovat päättäneet pitää välivuoden, koska olosuhteet työn toteuttamiseen ovat niin vaikeat kohdemaissa.

Itse olen ollut todella kiitollinen siitä, että olen saanut käyttää nämä kuukaudet Jumalan sanan opiskeluun. Se on ollut todella antoisaa, ja jatkan osittaista opintovapaatani vielä huhtikuun 2021 loppuun. Olen nauttinut valtavasti Raamatun syvätutkimuksesta, ja nyt on ollut oikea aika sille. Jumala on ajoituksen mestari meidän jokaisen elämässä, vaikka aina ei siltä näyttäisikään. Liian usein vasta jälkikäteen huomaamme Hänen viisautensa monessa johdatuksessa. Luottamus on näissä tilanteissa a ja o.

Vietin heinäkuun Balkanilla, jossa seurasimme ystävieni kanssa alati kiristyvää epidemiatilannetta. Varmasti olemme kaikki kuulleet uutisista, että Balkan on nyt Euroopan synkintä aluetta koronatartuntojen määrissä. Rajat on suljettu, ja maskipakko vallitsee kaikkialla. Kroatiassa rannat olivat täynnä, mutta Montenegrossa ne olivat aavemaisen tyhjät. Montenegro on yleensä kesällä ihan täynnä turisteja, joten nyt oli hyvä ajoitus nauttia rannoista ja luonnonpuistoista ihan rauhassa. Toki olimme varovaisia kaikkien kontaktien suhteen ja pidimme maskeja tiiviisti. Ruuat kokkasimme itse ja asunnot saimme edullisesti tyhjiltä markkinoilta paikkakunnilta, joissa ei ollut tiettävästi koronatartuntoja. Ja tietysti pidin karanteenin Suomeen palattuani.

Kotiin palattuani sain tietää, että korona on edennyt joihinkin romaniyhteisöihin Bosniassa. Tietäen ja tuntien yhteisöjen hygieniatason ja mahdollisuuden terveydenhuoltoon, en voinut kuin huokaista Taivaanisän puoleen. Koko koronapandemian ajan silmissäni on vilisseet kymmenet tai sadat köyhät yhteisöt, joissa olen vieraillut Fida-vuosieni aikana. Näissä yhteisöissä saattaa elää kymmenenkin ihmistä samassa huoneessa. Vesi ja saippua on rajallista. Heillä ei ole pääsyä kunnon terveydenhuoltoon. Balkanilla on talvella todella kylmä, eikä näissä yhteisöissä ole välttämättä lämmitysmahdollisuutta, mikä lisää altistumista sairastumiseen. Herra näitä ihmisiä armahtakoon. Nyt on todella myös aika, että kirkot ovat läsnä näissä yhteisöissä.

Pohjois-Korea on myös ollut sydämelläni. Maa on ollut täysin suljettu kaikilta ulkomaalaisilta maaliskuusta lähtien. Kenelläkään ei ole tietoa, miten siellä menee. Olen kuullut huhuja joiltain järjestöiltä, että siellä on paljon kuolemaa. Maassa on huono tilanne myös ruoantuotannollisesti, joten en voi kuvitella siellä menevän kovin hyvin. Onneksi Taivaanisä tietää ja tuntee tämänkin kansan kärsimyksen.

Siunausta ja voimia jokaisen syksyyn! Ollaan rohkealla mielellä, sillä olemme voittajan puolella!

t. Sina

 

 

 Fidan kummilapsityöhön voi tarkemmin tutustua osoitteessa www.tulekummiksi.fi