Uutiskirje 9.7.2019

Hei!

Kiitos paljon esirukouksistanne! Huhti-toukokuussa tein jälleen vuosittaisen vierailun Balkanin kummikohteisiin. Matka oli todella rohkaiseva. Nyt vuosien jälkeen työn tulos alkaa näkyä romaniyhteisöissä: nuoret ovat saaneet uutta toivoa ja näköalaa, seurakuntia on perustettu ja kaikenkaikkiaan ilmassa on positiivinen muutos. Tietysti ongelmia on paljon jatkuvasti, ja edelleen monet pakkaavat laukkunsa ja lähtevät kohti EU-maita paremman elämän toivossa. Yhteisöt ovat moniongelmaisia, mutta jo se, että nuoret kokevat, että heistä välitetään, saa aikaan uutta toivoa. Itse koen, että työn avain ovat Jumalan rakkaudella ja näyllä varustetut paikallisseurakuntien työntekijät. Ilman heidän uskollisuuttaan ja suurta sydäntään ei työ menestyisi. Kiitos Jumalalle heistä! Pidetään heidät edelleen rukouksissamme. Monilla heistä on vaikea vuosi takana, sillä työ on välillä tosi haastavaa.

Tuzlan kummikohteessa Bosniassa olemme pitkään rukoilleet tiimiin mieshenkilöä. Tiimissä on tällä hetkellä kolme erittäin pätevää naista, jotka tekevät kummilapsityötä, mutta tiimi tarvitsisi miehen, joka voisi keskittyä seurakunnan perustamiseen. Nyt tuntuu, että rukouksiin on vastattu, sillä Järvelän perhe Ullavasta on saanut lähetyspäätöksen seurakunnaltaan, ja heillä on vahva näky seurakunnan syntymisestä Kiseljakin romaniyhteisöön. He ovat viettäneet Bosniassa pidempiä aikoja aiemmin ja organisoineet sinne myös tiimejä, joten paikka on tuttu heille. Nyt he keräävät kannatusta, joten haluaisin jättää tämän asian rukousaiheeksi teille. Heillä on vasta noin kolmannes koossa.

Kosovossa työssä on erityisen hyvä vaihe nyt menossa, ja tuntuu, että koko seurakunta on syttynyt työstä ihan uudella tavalla. Iloitsen tästä todella paljon. Muistetaan myös Kosovon rakkaita romaninuoria edelleen rukouksin.

Viime kuukaudet ovat olleet melko haastavia meille Fidassa, sillä jouduimme äkillisesti lopettamaan Pohjois-Korean työn noin kahdenkymmenen vuoden jälkeen. Syyt löytyvät kansainvälisistä pakotteista, jotka ajoivat toimintamme liian ahtaalle. On valtava sääli, että köyhistä köyhimmät joutuvat kärsimään pakotteista varsinkin nyt, kun maassa on erittäin paha ruokapula. Nyt erityisesti on tärkeää muistaa Pohjois-Korean kansaa. Onneksi Jumala on kaiken yläpuolella ja hänellä on langat käsissään.

Olen tällä hetkellä kesälomalla ja palaan työhön elokuussa. Silloin keskityn Pohjois-Korean työn loppuraportointiin. Syyskuussa on vuorossa uusi elämänvaihe, sillä aloitan opinnot Ison Kirjan ja sen australialaisen kumppanioppilaitoksen maisteriohjelmassa, jossa painopiste on johtamisopinnoissa. Olen pitkään haaveillut jatko-opinnoista, mutta nyt vasta löysin sopivan tutkinnon. Työskentelen opintovapaan ohella sen verran, että saan hoidettua Balkanin hankkeiden koordinoinnin opintojen ohessa.

Rukousaiheet:

Järvelän perheen kannatusasia
kummikohteiden työntekijät (heidän perheensä ja oma jaksamisensa)
Tarvitsemme uusia kummeja Albanian turvallisempi lapsuus-kummikohteeseen, sillä päätimme laajentaa sitä.
Pohjois-Korean kansa

Kiitosaiheet:

Erittäin onnistunut ja rohkaiseva Balkanin matka

uusi elämänvaihe ja opiskelupaikka ????
Kosovon seurakunnan syttyminen romanityölle

Oikein ihanaa kesän jatkoa kaikille tukijoille! Lämmin kiitos esirukouksistanne ja muustakin tuesta!

❤️ Sina

Fidan kummilapsityöhön voi tarkemmin tutustua osoitteessa www.tulekummiksi.fi