Fida

 

Uutiskirje Syyskuu 2015

Hei rakkaat lähettäjäni! 2.9.2015

Toivottavasti kesälomasi oli yhtä siunattu kuin minun. Nautin siitä sydämeni pohjasta; Suomen luonnosta, ystävien seurasta… Oli tosi hienoa tavata monia teistä seurakuntavierailuilla ja muutenkin. Kiitos kaikesta rohkaisusta ja kannustuksesta, jota olen saanut! Se merkitsee suunnattoman paljon.

Koko kesää on varjostanut tieto kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyömäärä-rahojen leikkauksista, ja tämä vaikuttaa myös täällä niin, että Kosovon hankkeet kummilapsityötä lukuun ottamatta tulevat näillä näkymin loppumaan. Myös minun jatkoni alueella on epävarma, sillä omat kuluni kustannetaan kehitysyhteistyöstä. Näissä mietteissä palasin kotiin Pristinaan, kuitenkin sydämessäni vahva luottamus siihen, että saan olla hyvässä Taivaanisän hoidossa, missä kuljenkin. Hänen lupauksensa ovat voimassa, niitä ei Suomen valtiokaan voi leikata. Kun Jumala avaa oven, ei sitä voi kukaan sulkea. Sydämessäni on varmuus siitä, että saan palvella siellä, missä minua eniten kulloinkin tarvitaan. Jos työni ei jatku vuodenvaihteen jälkeen täällä, sitten se on tältä osin tehty. Tällä hetkellä ei kuitenkaan ole sellaista oloa, että työ täällä olisi vielä tehty.

Elokuu on täällä vielä lomakuukausi, ja käytimme sen lähinnä työn suunnitteluun. Markkinointikampanjamme tuloksena olemme saaneet 64 kummia Kosovon lapsille. Olemme tästä määrästä todella kiitollisia. Tämä mahdollistaa sen, että työ romanilasten parissa jatkuu valtion leikkauksista huolimatta. Myös Albaniaan olemme saaneet kummeja. Kampanja jatkuu vielä koko syksyn ajan, sillä kummeja tarvitaan vielä.

Olen lähdössä syyskuun 10. päivä jälleen johdon kanssa kiertämään kummikohteisiin. Tapaamme vastuuhenkilöitä ja teemme jatkosuunnitelmia. Kiertueen jälkeen on tarkoitus asettua Bosniaan noin kuukaudeksi. Bosniassa olen mukana uuden työn aloittamisessa romaniyhteisössä. Saan siis olla mukana yhteisön valinnassa ja yhteisötyön

ensi metreissä. Tulen myös olemaan mukana kummilapsivalinnoissa. Tämän jälkeen meillä on tavoitteena löytää kaikille lapsille kummit ennen vuodenvaihdetta.

Odotan paljon Bosnian yhteisön työn aloittamista. Sain viime viikolla olla mukana vaatteidenjakomatkalla erääseen romani-yhteisöön täällä Kosovossa, ja oli surullista nähdä perheiden köyhyyttä ja kurjuutta. Saimme myös rukoilla yhden perheen kanssa. Ilman Jumalaa köyhyyden näkeminen olisi melko toivotonta, mutta onneksi Jumala antaa viisautta tähän työhön niin, että voimme saada kestävää kehitystä aikaan yhteisöissä. Tärkeintä on tietysti tehdä kaikkemme, että lasten koulunkäyntiprosentti kasvaa.

Kiitosaiheet: Hyvä kesäloma ja uudet kummit

Rukousaiheet: Syyskuun neuvottelut kummikohteiden kanssa, uuden yhteisön löytäminen ja työn aloittaminen Bosniassa, kummien löytyminen kaikille lapsille ja oma jatko Balkanilla.

Kuva1

 Lähettinne lasten asialla, Sina