Fida

Lämmin tervehdys Kosovosta! 3.5.2016

Kiitos paljon esirukouksista terveyteni puolesta. Olen paljon paremmassa kunnossa nyt. Pääsin Bosniassa korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärille, joka totesi kroonisen poskiontelotulehduksen ja määräsi erilaisia tippoja. Nämä tehosivat varsin hyvin - tosin oireet palasivat heti takaisin, kun palasin Kosovoon. Pristinassa on todella huono ilmanlaatu, joka ilmeisesti aiheuttaa minulle ongelmia. Kuitenkin yleiskunto tuntuu nyt paljon paremmalta, ja toivon, että kesää kohden se vain kohenee. On ollut ihana päästä vähän liikkumaan kolmen kuukauden tauon jälkeen!

Oli hienoa osallistua Bosniassa uusien kummilasten workshoppeihin. Oli ilo todeta, että vanhemmat kummilapset haluavat auttaa ja toimia näissä vapaaehtoisina. Oli myös upeaa kiertää Bosnian kummikohteet ja todeta jälleen kerran, miten hyvää työtä niissä tehdään. Annoin kummikohteille koulutusta raportoinnista ja lisäksi kävimme läpi uusien kummiperheiden kanssa tehtäviä sopimuksia. Lisäksi työstimme kummikirjeitä, sillä toukokuu on postitusaikaa kummikohteissa. Toukokuussa minun olisi myös tarkoitus käydä Albanian kummikohteissa vierailulla.

Kiitosaiheet: Yleiskunnon kohentuminen, hyvä Bosnian matka

Rukousaiheet: Terveys (edelleen), postitukset, Albanian matka

kuva1

Iloista kesän odotusta!

Lähettinne lasten asialla, Sina

Ps. Liitän tähän yhden kummilapsen tarinan Bosniasta.

Gorana, 16, Bosnia-Hertsegovina

Gorana asuu isäpuolen, äidin ja veljensä kanssa. Hän kasvoi perheessä, jossa oli alkoholisti-isä, äiti ja vanhempi sisko. He elivät rankkaa elämää, ja usein isä ahdisteli heitä. Hänen isänsä kuoli kahdeksan vuotta sitten ja Gorana muutti äitinsä ja siskonsa kanssa Kiseljakin romanikylälle. He asuivat hylätyssä talossa, jossa asuminen oli kiellettyä. Heillä ei ollut vettä, sähköä, WC:tä, suihkua tai kotirauhaa. Muutaman vuoden jälkeen äiti meni uudestaan naimisiin, ja sisar, joka oli silloin 15-vuotias, muutti kotoa pois ja meni naimisiin. Gorana asui isäpuolensa ja äitinsä kanssa samassa hylätyssä talossa. Kotona hänellä ei ollut paikkaa, jossa opiskella, mutta silti hän oli yksi luokkansa parhaita oppilaita. Kummiohjelman kautta Gorana on saanut kirjat, koulutarvikkeet, eväät ja tarvittavat vaatteet koulua varten. Koulussa hän on näyttänyt kiinnostusta piirtämistä kohtaan, joten me annoimme hänelle myös paperia ja värejä maalaamiseen. Peruskoulun jälkeen Gorana on jatkanut opintojaan ammattikoulussa kosmetologilinjalla, jossa hänen tuloksensa ovat edelleen hyviä. Viime vuonna hänen äitinsä ja isäpuolensa saivat sosiaalituesta asunnon. Nykyään Goranalla on vettä, sähköt, oma huone, joten hän maalaa ja opiskelee koko ajan. Hän käy myös kummilasten kokoontumisissa jatkuvasti ja auttaa siellä innokkaasti pienten lasten kanssa.

kuva2