Fida

Jouluinen tervehdys! 1.12.2015

Palasin juuri Kreikasta, jossa olin kiitospäivän vietossa amerikkalaisen ja kahden kosovolaisen ystäväni kanssa. Kreikka on noin viiden tunnin ajomatkan päässä täältä. Kreikassa havahduin siihen, että joulu on tulossa. Täällä Kosovossa joulua ei juuri juhlita, joten joulun lähestyminen ei juuri näy katukuvassa. Kreikassa havahduin myös siihen, että tämä työkausi on kohta lopuillaan, ja minut valtasi suuri kiitosmieli Jumalan uskollisuudesta vuoden aikana. Kaikki asiat on järjestyneet tosi hyvin: asunto, ystävät, työ… Ainut mainittava asia, mikä minua on häirinnyt viime aikoina, on ilmansaasteet. Talvella täällä käytetään lämmitykseen mitä tahansa poltettavaa käsiin saadaan, ja tämä aiheuttaa epämääräisiä katkuja. Minulla on herkät keuhkot, joten olen kärsinyt oireista. Onneksi minulla on käytössä ns. suolalaite ja ostin myös Kreikasta diffuuserin ilmanpuhdistukseen.

Kulunut kuukausi oli todella siunattu. Kiitos esirukouksistanne erityisesti liittyen lasten-suojelukoulutukseen. Se meni todella hyvin, ja saimme pyyntöjä pitää vastaavia koulutuksia ensi vuonna paikallisille lastentarhanopettajille. Alun perin koulutukseen piti osallistua vain yhden lastentarhan henkilökunta, mutta lopulta sinne tuli 25 eri lastentarhoissa työskentelevää lastentarhanopettajaa sekä alaa opiskelevia opiskelijoita. Olen menossa torstaina myös yliopistolle puhumaan lastensuojelusta noin 50 opiskelijalle. Tätä saa muistaa rukouksin.

Kummikohdekiertue esimieheni kanssa meni hyvin, kiitos paljon esirukouksista. Ensi vuotta suunnitellessa mielenkiintoinen seikka on, että alueelle jää enää yksi lähettiperhe minun lisäkseni. Minulle jää näillä näkymin vastuu Fidan työstä koko Balkanin alueella. Pääpaino tulee olemaan lapsityössä.

Iloitsen kuluneesta vuodesta ja Jumalan uskollisuudesta. Olemme erityisen kiitollisia uusista kummeista, mutta tarvitsemme vielä lisää uusia kummeja Balkanin lapsille, joten olen kiitollinen, jos pistät sanan kiertämään. Ilmoittautua voi nettisivuilla www.tulekummiksi.fi.

Iloitsen myös siitä, että minulla on mahdollisuus ottaa joulun aikana pidempi loma, josta ensimmäisen osion pidän Suomessa. Suomi-joulun jälkeen matkustan Kaakkois-Aasiaan kolmeksi viikoksi lomailemaan.

kuva1

Kuvassa poseeraan tulkkini Leonoran ja lastensuojelukoulutukseen osallistuneen Ylberiodin kanssa. Kaikki kurssilaiset halusivat valokuvaan kurssitodistuksen kanssa.

Kiitosaiheet: Jumalan huolenpito kuluneena vuonna. Uudet kummit. Onnistunut kiertue kohteissa esimiehen kanssa. Onnistunut lastensuojelukoulutus ja muut workshopit. Tuleva joululoma.

Rukousaiheet: Päävastuun ottaminen Fidan työstä Balkanilla, kummien saaminen kaikille uusille kummilapsille, luento yliopistolla ja joulun ajan tapahtumat.

Rauhaisaa Joulun Odotusta!

Lähettinne lasten asialla, Sina