Fida

 

Hei!
Kiitos paljon kaikesta tuestanne! Se on tosi arvokasta.
Olen iloinnut keväästä kovasti, sillä asiat etenevät oikein mallikkaasti. Viime kirjeessäni kerroin Pohjois-Korean ruokaturvahankkeen tilintarkastuksesta, jota olen tehnyt koko kevään. Tämä liittyy hankkeen viimeisiin vaiheisiin, sillä kaikki EU-rahoitteiset hankkeet ovat yleensä viisivuotisia, ja meillä tämä aikamäärä täytyy tänä vuonna. Siihen liittyen pitää kartoittaa kaikkeen hankehallintoon liittyvät dokumentit, joita on vuosien varrella kertynyt aika mukavasti. Tämä työtehtävä on ollut mittava ja välillä vähän kärsivällisyyttä koetteleva, mutta siitä huolimatta mielenkiintoinen ja antoisa.
Pohjois-Korean työ etenee todella hyvin. Terveydenhuollon edistämisehanke on edennyt normaalien suunnitelmien mukaan. Suomalaiset asiantuntijalääkärit antavat omaa vapaaehtoispanostaan kouluttaen ja opastaen paikallisia lääkäreitä, sekä hankkien heille tarpeellisia diagnostiikkalaitteita, joita maasta puuttuu. Pohjois-Koreaa vastaan asetetut pakotteet eivät ole hankaloittaneet tämän hankkeen toteutusta, mutta maatalouspuolella meillä on ollut hieman haasteita pakotteiden kanssa. Olen juuri lähdössä Brysseliin työmatkalle keskustelemaan näistä pakotteista muiden maassa olevien toimijoiden ja EU:n virkamiesten kanssa. Meidän työmme maataloussektorilla käsittää paljon koulutusta, ja sitä pakotteet eivät voi estää, mutta maaseudulla on pulaa kaikesta, ja ilman tarvikkeita, kuten lannoitteita, traktoreita, kunnollisia varastoja, työtä on vaikeaa toteuttaa.
Viime viestissäni kerroin myös Balkanille saadusta ylimääräisestä testamenttirahasta, jota olemme saaneet ja jonka käytön suunnitelmaa olemme alkaneet toteuttaa. Olen erittäin innostunut näistä hankkeista. Perustyömme siellä, eli romanilasten parissa tehtävä kummilapsityö, on lähinnä lasten kouluttamista. Tietysti siinä on myös yhteisökeskeisiä elementtejä vahvasti mukana, kuten yhteisön johtajien, vanhempien ja koulun henkilökunnan kanssa yhteistyötä ja heidän valistamistaan. Romanien kanssa ei oikein muuten voi tehdä työtä, koko yhteisön on oltava mukana. Kuitenkin kummilapsituki on aina vähän rajallista. Nyt olemme näiden ylimääräisten lahjoitusten myötä voineet tukea tätä työtä niin, että olemme Albaniassa valinneet lahjakkaimmat lapset erityiseen ohjelmaan, jota kutsumme Unelma-akatemiaksi. He saavat ammatinvalinnan ohjausta saavuttaakseen unelmansa. Bosniassa taas olemme kartoittaneet kummilasten perheiden parista ne, jotka haluaisivat aloittaa omaa tulonhankkimistoimintaa, ja sitten annamme heille korotonta lainaa. Kun perheet maksavat lainan takaisin, summa lainataan eteenpäin. Mukana on tällä hetkellä yksitoista perhettä. Yleisimmät tulonhankkimiskeinot ovat viljely ja eläinten kasvatus. Monet kummiperheet eivät pysty omaan tulonhankintaan esimerkiksi vanhempien sairauksien vuoksi. Olen iloinen jokaisesta, joka on tässä hankkeessa mukana.
Brysselin matkan jälkeen alan kääntämään kummikirjeitä kummeille. Kirjeistä paistaa aina syvä kiitollisuus kaikkia tukijoita kohtaan. On hienoa, että kristittyinä haluamme olla mukana näiden vähäosaisten elämässä. Olen nähnyt työssäni sitä, miten Jumala siunaa sellaista ihmistä, jolla haluaa antaa omastaan. Jumala itsekin antoi meille poikansa. Hänen perusominaisuutensa on rakastava anteliaisuus. Kiitos teille jokaiselle, jotka olette tärkeänä linkkinä mukana tässä työssä!
Siunattua kevättä!
Kiitosaiheet:
- Balkanin uudet hankkeet: Albanian unelma-akatemia ja Bosnian tulonhankkimishankkeet
- Tilintarkastus
Rukousaiheet:
- Pohjois-Korean maataloushankkeet: että pakotteet eivät hidastais ja estäisi työtä. Meidän työmme koskettaa tuhansia ihmisiä maassa, jossa noin kymmenen miljoonaa ihmistä elää aliravittuina.
- Balkanin uudet hankkeet
Lämpimin terveisin,
Sina

Fidan kummilapsityöhön voi tarkemmin tutustua osoitteessa www.tulekummiksi.fi