24.8.2018

Hei rakkaat kannattajani!
Taas haluan kiittää sinua tuestasi, joka on korvaamattoman arvokasta! Oli ilo vierailla kesällä Jalasjärvellä ja kokea se, miten täydestä sydämestä seurakunta on mukana tässä työssä. Se on iso tuki minulle.
Kesällä julkaistiin taas blogitekstini Fidan sivuilla. Otan siinä kantaa moneen asiaan liittyen maailman lasten tilanteeseen ja tehokkaaseen tapaan olla mukana auttamassa ja tekemässä hyvää:
Kesä on ollut ihanaa aikaa. Olen todella kiitollinen siitä Taivaanisälle. Sain levätä sekä mökillä Kuortaneella että eksoottisissa maisemissa Marokossa. Kesäloma oli ihan täydellinen, ja sen jälkeen oli tosi ihanaa palata taas töihin intoa puhkuen.
Elokuu on tosi motivoivaa aikaa Fidassa, sillä lähetit ympäri maailmaa vierailevat ahkerasti toimistolla. Olen pitänyt lukuisia palavereja kummilapsityöstä ja Pohjois-Korean työstä. Olemme pohtineet, mikä on oikea tapa edetä. Tällä hetkellä meillä ei ole työntekijää Pohjois-Koreassa, ja tarvitsisimme kipeästi oikean ihmisen sinne. Tämä on iso rukousaihe.
Tein kesäkuussa jokavuotisen kiertueen Balkanin kummikohteisiin. Oli ilo tavata innokkaita työntekijöitä. Balkanin hengellinen tilanne on joka kerralla iso huolenaihe. Tällä vierailulla mietimme kummilapsityön tulevaisuutta. Eräässä seurakunnassa työntekijä totesi, että seurakuntaa tuskin olisi enää, jos ei kummilapsityötä olisi. Se on ollut ainut positiivinen asia vuosien varrella työssä. Muuten työ on ollut melko lannistavaa. Tämä on Balkanin todellisuutta tänä päivänä. Muistetaan Balkania rukouksin!
Tällä hetkellä pöydälläni on uusi hankehakemus Pohjois-Koreaan. Tarvitsemme paljon viisautta, että osaamme suunnitella työtä hyvin, ja tietysti johdatusta siinä, että hakemus voisi mennä Brysselissä läpi, jos on tarkoitus, että olemme vielä pitkään Pohjois-Koreassa ja autamme kärsinyttä maata. Kesä on ollut sielläkin erittäin kuiva, ja osa viljelyksistä ovat kärsineet pahoin. Tämä merkitsee suuria ongelmia maalle.
Syyskuussa olen menossa eduskuntaan puhumaan romanilasten tilanteesta. Pyydän esirukousta tälle vierailulle. Tarvitsemme myös jatkuvasti uusia kummeja, jotta työ voi jatkua normaalisti.
Olen mukana myös Vantaan kansainvälisen seurakunnan Kairos-kurssilla syyskuussa. Se on hyvää valmentautumista tammikuun kurssia varten Kosovossa, jota lähden vetämään.
Kiitos, että muistat näitä aiheita! Ja kiitos, että olet mukana!
Lämpimin terveisin, Sina

Ihminen luotiin kantamaan vastuuta - Fida
Me kaikki haluamme olla osa jotain suurempaa ja jotain pysyvää – jotain, mistä jää jälki. Meidät on luotu kantamaan vastuuta.