Fida

Hei rakkaat kannattajani!

Ja hyvää alkanutta vuotta kaikille! Toivottavasti sinun vuotesi on lähtenyt hyvin käyntiin. Itse koin vuoden alun erityisen siunatuksi, sillä sain pitää pari viikkoa lomaa. Se virkisti kovasti. Loman jälkeen palasin töihin uutta intoa puhkuen. Sinänsä alkuvuoden työt eivät ole mitään erityisen värikkäitä, teen nimittäin sisäistä tilintarkastusta Fidan EU-rahoitteiseen Pohjois-Korean perunanviljelyhankkeseen. Viisivuotinen hanke loppuu kesällä, ja ennen sitä on tärkeää kartoittaa kaikki tarvittavat dokumentit ja kuitit. Tässä riittääkin työtä. Työ on ollut yllättävän kiinnostavaa, ja opin sen kautta paljon EU:n byrokratiasta.

Viime kuulumiskirjeessä pyysin esirukousta Toivon kipinä -kampanjan puolesta. Sehän on Fidan ja helluntaiseurakuntien kampanja Itä-Euroopan romanilasten tukemiseksi. Kampanja meni oikein hyvin, tosin kummimäärätavoite ei ihan täyttynyt. Tavoitteena oli 20 uutta kummia Balkanille, ja saimme 13. Kiitos kuitenkin Herralle jokaisesta uudesta kummista!

Olen iloinnut erityisesti siitä, että olemme saaneet pari aika isoa testamenttilahjoitusta Balkanin lasten hyväksi. Tahdomme käyttää nämä lahjoitukset mahdollisimman vastuullisella tavalla. Fidan periaatteena on aina tehdä mahdollisimman kestävää työtä. Sellaista, joka voimauttaa ihmisiä sen sijaan, että se passivoittaisi heitä ja lisäisi apuriippuvuutta. Paras tapa auttaa on yleensä lasten koulutuksen tukeminen ja perheiden auttaminen omavaraiseksi. Olemmekin aloittamassa Bosnian kummikohteissa perheiden tulonhankkimisprojektia. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaiselle perheelle, jolla on intoa aloittaa esimerkiksi jotain liiketoimintaa, annamme konsultointiapua ja lainaa. Heille tehdään liiketoimintasuunnitelmat. He maksavat ajan kanssa lainan takaisin, ja tästä kustannetaan taas uusille perheille samanlainen suunnitelma. Albaniassa taas suunnittelemme ns. unelma-akatemian aloittamista. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikkein lahjakkaimmat ja motivoituneimmat kummilapset pääsevät erityisohjelmaan, jossa he saavat intensiivistä oppilaanohjausta. Kumppanimme on nähnyt tämän tarpeelliseksi jo pidemmän aikaa, ja nyt olemme vihdoin löytäneet varat sen toteuttamiseen. Olen tosi innoissani näistä kaikista projekteista. Koen, että erityisesti kaikkein köyhimpien ihmisten kanssa saatamme tehdä heille karhunpalveluksen, jos vain annamme heille materiaaliapua tai ruokaa, sillä se kestää vain hetkellisesti. Tietysti tärkeintä on osoittaa rakkautta, ja joskus se täytyy tehdä näin, mutta on erittäin tärkeää miettiä, miten voi auttaa ihmisiä tulemaan toimeen itsenäisesti omillaan.

Yksi erittäin hyvä tapa auttaa ihmisiä on pyrkiä vastuuttamaan tahoja, joiden vastuulla on heikoimmista huolehtiminen. Suomihan on mallimaa siinä, että meillä yhteiskunta huolehtii melko hyvin vähäosaisista. Tämä on pitkällisen määrätietoisen politiikan tulosta. Samaan pitäisi pyrkiä rakenteilla olevissa yhteiskunnissa. Olen aloittanut Fidan blogistina, mikä tarkoittaa sitä, että kirjoitan tähän asiaan liittyviä blogikirjoituksia säännöllisesti Fidan kotisivuilla. Ensimmäinen blogikirjoitukseni on luettavissa seuraavan linkin takaa:

https://www.fida.info/blogi/nyrkki-virkamiehen-poytaan-vie-lapset-koulutielle/

Nyt keväällä minulla on edessä tilintarkastuksen jälkeen normaalit rutiinit kummikohteiden raporttien ja uutiskirjeiden kanssa, sekä kummikohteiden seurantavierailut. Pyytäisin esirukousta myös vaativiin tehtäviin Pohjois-Korean hankkeiden parissa sekä johdatusta Fidan johdolle työn suunnittelussa. Iso kiitos esirukouksistasi ja taloudellisesta kannatuksesta!

Kiitosaiheet:

- Toivon kipinä -kampanja

- testamenttilahjoitukset Balkanille

- ihana joululoma

Rukousaiheet:

- Balkanin uudet projektit: Albanian unelma-akatemia ja Bosnian tulonhankkimisprojektit

- Pohjois-Korean työ

- tilintarkastus

- kaikenkaikkiaan viisautta ja voimia kaikkeen

Sinua siunaten, Sina