Uutiskirje 3.4.20

Hei rakas kotiseudun poppoo!

Istun kotonani älylaitteiden ja koulukirjojen ympäröimänä. Viimeiset viikot ovat olleet varmasti meille kaikille aika erikoisia. Maailman tapahtumien keskellä olen kokenut syvää tarvetta hiljentymiselle ja Jumalan sydäntä vasten painautumiselle. Haluan kuulla Hänen ääntään entistä paremmin tämän ajan keskellä. Uskon, että Hän myös vetää omaa kansaansa tällä hetkellä erityisellä tavalla puhutteluunsa. Kaipaan sitä, että saisimme nähdä enemmän Hänen tekojaan tulevina päivinä, kuukausina ja vuosina.

Olen ollut omassa seurakunnassani mukana ryhmässä, joka on valmistellut "Ole meille armollinen" -nimistä tapahtumaa jo kahden vuoden ajan. Saimme vieraaksemme Carter Conlonin, jonka David Wilkerson nimesi seuraajakseen Times Square -seurakuntaan. Olimme suunnitelleet päivän hengellisille työntekijöille sekä yhden avoimen tilaisuuden, naisten brunssin ja kiitosjuhlan omaan seurakuntaamme. Saimme pidettyä hengellisten työntekijöiden päivän, ja koimme sen erittäin siunaavana. Päivän puheet on kuultavissa seurakuntamme nettisivuilla. Oli ilo tutustua Conloneihin, jotka ovat erittäin nöyriä Jumalan palvelijoita. He joutuivat lähtemään kotiin pastoriseminaarin jälkeen USA:n asettamien matkustusrajoitusten vuoksi. Loput tapahtumasta jouduttiin perumaan. Conlonit vannottivat kuitenkin tulevansa takaisin.

Balkanilla epidemia on levinnyt, mutta siellä on käytännössä ulkonaliikkumiskielto, joka määrättiin melko nopeasti pandemian julistamisen jälkeen. Balkanin maissa terveydenhuoltojärjestelmä on äärimmäisen heikko, mistä syystä maat turvautuvat erityisen tiukkoihin toimiin. Kirkot ovat erittäin huolissaan ihmisten toimeentulosta, ja haluavat olla valona ja tukena köyhille perheille erityisesti tänä vaikeana aikakautena. Kummiperheet ja yhteisöt ovat toistaiseksi turvassa, eikä tilanne ole vaikuttanut heihin vielä kovasti. Pyydän kuitenkin varjelusta perheiden ja yhteisöjen ylle sekä rukousta lasten koulunkäynnin puolesta, koska köyhissä oloissa kotona opiskelu voi olla tosi haasteellista, kun kodit ovat pieniä ja perheet moniongelmaisia.

Omaan elämääni tilanne ei ole kovasti vaikuttanut muuten kuin että kevään seurantamatkani kummikohteisiin on luonnollisesti peruttu. Opiskelen tällä hetkellä intensiivisesti teologian maisterin tutkintoa Isoon Kirjaan, jossa lukukausi loppuu huhtikuun lopussa. Sen jälkeen palaan työhön kahdeksi kuukaudeksi. Opintovapaani jatkuu taas elokuussa. Olen nauttinut opinnoista todella paljon ja olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta viettää enemmän aikaa Jumalan Sanan äärellä.

Kiitollisina esirukouksista ja kaikesta tuesta!

T: Sina