Fida

 

Hei rakkaat lähettäjäni! 31.10.2015

Terveiset Kosovosta, johon palasin keskiviikkona kahdeksan viikon reissaamisen jälkeen. Reissu oli todella siunattu, mutta oli myös mukavaa palata takaisin kotiin. Päällimmäisenä on suuri kiitollisuus Jumalaa kohtaan Hänen hyvyydestään.

On iso kiitosaihe, että saan jatkaa täällä Balkanilla vielä ensi vuoden loppuun työtä näiden vähäosaisten lasten hyväksi. Ikään kuin Jumala olisi halunnut vahvistaa tämän viime viikkoina, sillä toinen iso kiitosaihe on, että olemme saaneet ennätysmäärät kummeja Balkanin lapsille viime viikkojen aikana. Olen tästä todella onnellinen ja minulle tämä puhuu paljon Jumalan uskollisuudesta. On todella hienoa, että ihmiset ovat heränneet Balkanin lasten hätään nyt. Ennen tuntui, että Balkan ei tuntunut olevan tarpeeksi koskettava alue. Kuitenkin olen täällä nähnyt suurta toivottomuutta ja hätää, ja sekin on huomioitava, että talvet täällä ovat todella kylmiä ja lämmitys on työssäkäyvien luksusta.

Lokakuussa olin mukana Bosniassa uusien kummilasten valintaprosessissa, joka edelleen jatkuu. Näin paljon köyhiä perheitä ja kuuntelin paljon surullisia elämänkohtaloita. Käväisin myös Romaniassa kartoittamassa tilannetta ja mahdollisuuksia kummitoiminnan aloittamiseen Agristeun romaniyhteisössä, jossa osallistuin uuden Fidan rahoittaman toimintakeskuksen avajaisiin. Yhteisössä on tehty työtä lasten parissa jo 17 vuotta, enkä ole missään nähnyt niin hiljaa paikallaan istuvia romanilapsia. Olin todella vaikuttunut työstä. Pyytäisin esirukousta ja johdatusta kummitoiminnan aloittamiseen siellä.

Romaniasta matkustin Espanjaan lähettipäiville. Täytyy sanoa, että vaikka matka oli pitkä, niin päivät olivat matkustamisen arvoiset. Opetus oli tosi tasokasta ja paikka oli upea. Nautin suunnattomasti lähettien seurasta ja kauniista merinäköalasta, joka avautui konferenssihuoneesta.

Lämpimästä Espanjasta matkastin Bosnian kautta tänne Kosovoon, jossa on jo talvi: kylmyys iskee luihin ja ytimiin joka paikassa ja seurakunta aloittaa joulun ajan toiminnan suunnittelun. Itse suunnittelen seuraavaa kummikohdekiertuetta, joka tapahtuu kolmen viikon päästä Fidan johdon kanssa. Tällöin pureudumme hankkeiden loppuraportteihin ja ensi vuoden suunnitteluun. Marraskuussa pidän myös lastensuojelukoulutusta eräässä kristillisessä päiväkodissa täällä Kosovossa sekä pidän romaniyhteisön naisille sessioita ihmiskaupasta, lapsityöstä sekä lasten oikeuksista lasten oikeuksien päivänä 21.11.

kuva1

Kuvassa poseeraan suloisen Ana Maria –tytön kanssa. Hänen äitinsä on hylännyt hänet, ja nyt hän asuu isänsä ja sairaan isoäitinsä kanssa. Hän poimi minulle kukan ja halusi myös lahjoittaa yhden lempileluistaan minulle..

Kiitosaiheet: Saan jatkaa Balkanilla ensi vuoden loppuun ja uudet kummit

Rukousaiheet: Ensi vuoden suunnittelu kummikohteissa, kummitoiminnan aloittaminen Romaniassa, marraskuun kiertue kummikohteissa.

Lähettinne lasten asialla, Sina