Fida

Tervehdys Helsingistä! 8.12.2016

On tullut aika kirjoittaa viimeinen kenttäjaksoni kuukausikirje. Palasin maanantaina Suomeen melko väsyneenä, mutta onnellisena ja kiitollisena viimeisten päivien tapahtumista. Oli haikeaa lähteä Kosovosta ja jättää niin monia tärkeitä ystävyyssuhteita sinne, mutta toisaalta olen luottavainen sen suhteen, että nyt on aika siirtyä Suomeen ja palvella täällä. Ja olen erittäin kiitollinen siitä, että saan jatkaa samoissa Balkan-kuvioissa vielä Suomesta käsin. Lisäksi tulen tekemään hankkeiden raportointia ja lapsen oikeuksien ja lastensuojelun asiantuntijuustehtäviä. Olen erittäin tyytyväinen uuteen toimenkuvaani.

Marras-joulukuu on ollut todella kiireistä aikaa. Bosnian lapsityön koulutus oli iso menestys, ja saimme siitä paljon hyvää palautetta. Koin sen tietynlaiseksi ovenavaukseksi uusille koulutuksille.

Koulutuksen jälkeen matkustin Saksaan Euroopan helluntailähetysjohtajien tapaamiseen, johon Fidan johto minut kutsui, sillä siellä oli Itä-Eurooppa fokuksessa. Tärkein syy kutsulle oli tulevaisuudestani sopiminen, mutta oli myös erittäin mielenkiintoista osallistua johtajien kokoontumiseen ja kuulla laajempaa näkemystä siitä, mitä Itä-Euroopassa tapahtuu.

Saksan matkan jälkeen aloin pakata kotiani ja vetää Kosovon seurakunnan lastensuojelu-ohjeistoprosessia. Lisäksi olen työstänyt Toivon Kipinä-kampanjaa. Kampanjan kautta pidämme esillä Itä-Euroopan romanityötä. Toivomme ja rukoilemme, että kampanja toisi uusia kummeja lapsille, joita on vielä paljon vapaana. Jätän tämän erityiseksi rukousaiheeksi teille esirukoilijoille.

Kahtena viimeisenä viikonloppuna olin mukana järjestämässä Kosovon ensimmäistä Kairos-kurssia. Kairos on lähetysaiheinen intensiivikurssi, joka kouluttaa, inspiroi ja haastaa aktiiviseen osallistumiseen etenkin vähiten saavutettujen ihmisryhmien saavuttamiseksi. Koolla oli 12 innostunutta kurssilaista ja viisi fasilitaattoria. Yhdessä perehdyimme Kairos-materiaaliin (tekstikirja, innostavat videot, tehtäväpaperit jne). Kosovon lähes kaikki ihmisryhmät ovat saavuttamattomia, ja monet kurssilaiset ovat aktiivisesti mukana näiden ihmisryhmien parissa tehtävässä työssä, joten he pystyivät heti soveltamaan ajatuksia, ideoita ja erilaisia malleja työhönsä. Tätä oli ilo seurata. Koin fasilitaattorina toimimisen erittäin palkitsevaksi. Toisaalta se oli erittäin haastava, sillä yhtä aikaa erittäin intensiivisen kurssin kanssa muutin pois asunnostani ja järjestin elämääni Suomeen siirtymistä varten, sekä hyvästelin Kosovossa saamiani ystäviäni.

Haluan vielä kiittää Sinua, rakas esirukoilijani, tästä yhteisestä ajasta, jonka olemme saaneet viettää! Olen äärimmäisen kiitollinen kaikista rukouksista ja yhteydenotoista. Ne ovat olleet todella tärkeitä ja niistä on tullut sellainen olo, etten ole yksin, vaan tehtävä on yhteinen. Rukoilen, että Taivaanisä palkitsee Sinulle uskollisuutesi!

Kiitosaiheet: Onnistunut lapsityön koulutus Bosniassa, huikea Kairos-kurssi ja onnistunut muutto Suomeen

Rukousaiheet: uusien kummien löytyminen, uuteen tehtävään sisäänajo, lastensuojelu-ohjeiston laatimisprosessi Kosovossa

kuva1

innostuneet Kairos-kurssilaiset

Siunattua Joulua ja
Onnellista Uutta Vuotta!

Lähettinne lasten asialla, Sina