Kristus, särkyneen elämämme jälleenrakentaja

Olemme tulleet uuteen vuoteen 2022. Vanha vuosi on jäänyt taakse, uusi on sijaan tullut.

Voimme katsoa menneeseen vuoteen ja tehdä sisimmässämme inventaariota ja vuositilinpäätöstä. Tutkailla voitot ja tappiot, laskea plussat ja miinukset. Tarkastella perustuksiemme kuntoa, korjata halkeamat ja vauriot.

Tämä pätee myös seurakunnassa toimimalla kuin Nehemia, korjaamalla muurin aukot. Hänellä oli huoli muurien kunnosta. Kaikista vastuksista huolimatta muurit tulivat korjatuiksi.

Samoin seurakunnassa, jos on halkeamia ja aukkoja muurissamme, vihollinen löytää heikot kohdat ja käy vastustamaan korjaustöitä.

Esra luki seurakunnalle lain kirjaa (Neh.8). Vesiportin edustasta tuli puhdistumisen paikka. Ja mikä oli Jumalan sanan vaikutus? Seurauksena oli herätys (Neh.8:8-18), synnin tunnustus, nöyrtyminen Jumalan edessä ja aito Jumalan palvelus. Nehemia puhdisti temppelin ja oikaisi monia vääristymiä.

Jes.1:11-20, hebrean alkutekstin mukaan, Mirja Ronning: ”Tulkaa nyt, käykäämme oikeutta keskenämme, sanoo Herra, vaikka teidän syntinne ovat tummanpunaiset, ne tulevat valkoisiksi kuin lumi, vaikka ne ovat punaiset, kuin purppura, ne tulevat valkeiksi kuin villa. Jos te suostutte ja kuulette, saatte syödä maan hyvyyttä.”

Pyydetään syntejämme anteeksi, että Herra saisi puhdistaa sydämemme kaikesta vääryydestä ja pukeutuisimme Jumalan koko sota-asuun (Efe.6:10-18)

Kärsitään toinen toistamme ja annetaan toisillemme anteeksi, jos jollakulla on moitetta toista vastaan. Niin kuin Herra on meille anteeksi antanut, niin annetaan mekin (Kol.3:13)

Toivotan Siunattua Uutta Vuotta 2022 jokaiselle!

Terveisin Merja Järvinen

Jaa:

Lisää luettavaa

Rauha teille!

”Olimme ryhmä pelokkaita miehiä Jerusalemissa lukittujen ovien takana. Meistä tuli muodostumaan ensimmäinen seurakunta, alkuseurakunta. Kun tähän päästiin, oli tapahtunut niin paljon. Saimme kulkea Jeesuksen kanssa,

Uskovaisuus on enemmän kuin pinnan kiillotusta!

Voimme nähdä pinnallisia eroja uskovaisten ja ei-uskovaisten välillä. Voimme huomata, että uskovaiset ehkä kiroilevat vähemmän ja eivät nauti alkoholia juurikaan tai eivät ainakaan juopottele niin

Oljen korsi

Oljen korsi Kävelin viljavainioiden halki, mistä oli juuri vilja puitu. Mikä aromikas tuoksu leikatusta viljasta kuulakkaassa syysaamussa! Muistui mieleeni, kun Jeesus ja opetuslapset kulkivat sapattina

Herätys

Monet uskovat puhuvat aika-ajoin herätyksestä. Sillä tarkoitetaansellaista aikaa, jolloin Jumala toimii erityisen voimakkaasti ihmistenkeskellä. Herätykseen liittyy aina myös se, että ihmiset janoavatJumalaa hyvin voimakkaasti. Suuren

Lähetä esirukous

Kirjoita alle esirukousaiheesi, niin rukoilemme puolestasi seurakunnassamme.