Kristus, särkyneen elämämme jälleenrakentaja

Olemme tulleet uuteen vuoteen 2022. Vanha vuosi on jäänyt taakse, uusi on sijaan tullut.

Voimme katsoa menneeseen vuoteen ja tehdä sisimmässämme inventaariota ja vuositilinpäätöstä. Tutkailla voitot ja tappiot, laskea plussat ja miinukset. Tarkastella perustuksiemme kuntoa, korjata halkeamat ja vauriot.

Tämä pätee myös seurakunnassa toimimalla kuin Nehemia, korjaamalla muurin aukot. Hänellä oli huoli muurien kunnosta. Kaikista vastuksista huolimatta muurit tulivat korjatuiksi.

Samoin seurakunnassa, jos on halkeamia ja aukkoja muurissamme, vihollinen löytää heikot kohdat ja käy vastustamaan korjaustöitä.

Esra luki seurakunnalle lain kirjaa (Neh.8). Vesiportin edustasta tuli puhdistumisen paikka. Ja mikä oli Jumalan sanan vaikutus? Seurauksena oli herätys (Neh.8:8-18), synnin tunnustus, nöyrtyminen Jumalan edessä ja aito Jumalan palvelus. Nehemia puhdisti temppelin ja oikaisi monia vääristymiä.

Jes.1:11-20, hebrean alkutekstin mukaan, Mirja Ronning: ”Tulkaa nyt, käykäämme oikeutta keskenämme, sanoo Herra, vaikka teidän syntinne ovat tummanpunaiset, ne tulevat valkoisiksi kuin lumi, vaikka ne ovat punaiset, kuin purppura, ne tulevat valkeiksi kuin villa. Jos te suostutte ja kuulette, saatte syödä maan hyvyyttä.”

Pyydetään syntejämme anteeksi, että Herra saisi puhdistaa sydämemme kaikesta vääryydestä ja pukeutuisimme Jumalan koko sota-asuun (Efe.6:10-18)

Kärsitään toinen toistamme ja annetaan toisillemme anteeksi, jos jollakulla on moitetta toista vastaan. Niin kuin Herra on meille anteeksi antanut, niin annetaan mekin (Kol.3:13)

Toivotan Siunattua Uutta Vuotta 2022 jokaiselle!

Terveisin Merja Järvinen

Lisää luettavaa

Kasvot

Niin kuin kasvot kuvastuvat vedessä, niin kuvastuu ihmisen sydän toisessa ihmisessä.(Snl.27:19) Kasvot ovat sielun peili. Kun katsomme kasvojamme peilistä, mitä näemme?Olemme Jumalan kuva, jokainen meistä.

Pääasia

Me olemme matkalla. Sinä ja minä kuljemme kohti ihanaa päämäärää.Jumala on sanassaan luvannut meille hyviä asioita, kun kuljemme Hänenviitoittamaa tietä. Onko meillä tärkeimmät asiat mukana?Varsinkin

Anna meille meidän jokapäiväinen leipämme

Anna meille meidän jokapäiväinen leipämmeKun ihmiset sanovat ”Nyt on rauha ja turvallisuus, ei missään hätää” silloin turmioyllättää heidät yhtäkkiä niin kuin synnytyskipu raskaana olevan naisen,

Miltä tuntuu olla lähellä Jeesusta?

Luulen, että moni ajattelee uskovaisen uskon perustuvan siihen, miten jotkut ihmiset ovat tehneet vaikutuksen häneen. Itse olen kasvanut uskovaisessa perheessä ja siksi, moni voi kuvitella,

Lähetä esirukous

Kirjoita alle esirukousaiheesi, niin rukoilemme puolestasi seurakunnassamme.