Kristus, särkyneen elämämme jälleenrakentaja

Olemme tulleet uuteen vuoteen 2022. Vanha vuosi on jäänyt taakse, uusi on sijaan tullut.

Voimme katsoa menneeseen vuoteen ja tehdä sisimmässämme inventaariota ja vuositilinpäätöstä. Tutkailla voitot ja tappiot, laskea plussat ja miinukset. Tarkastella perustuksiemme kuntoa, korjata halkeamat ja vauriot.

Tämä pätee myös seurakunnassa toimimalla kuin Nehemia, korjaamalla muurin aukot. Hänellä oli huoli muurien kunnosta. Kaikista vastuksista huolimatta muurit tulivat korjatuiksi.

Samoin seurakunnassa, jos on halkeamia ja aukkoja muurissamme, vihollinen löytää heikot kohdat ja käy vastustamaan korjaustöitä.

Esra luki seurakunnalle lain kirjaa (Neh.8). Vesiportin edustasta tuli puhdistumisen paikka. Ja mikä oli Jumalan sanan vaikutus? Seurauksena oli herätys (Neh.8:8-18), synnin tunnustus, nöyrtyminen Jumalan edessä ja aito Jumalan palvelus. Nehemia puhdisti temppelin ja oikaisi monia vääristymiä.

Jes.1:11-20, hebrean alkutekstin mukaan, Mirja Ronning: ”Tulkaa nyt, käykäämme oikeutta keskenämme, sanoo Herra, vaikka teidän syntinne ovat tummanpunaiset, ne tulevat valkoisiksi kuin lumi, vaikka ne ovat punaiset, kuin purppura, ne tulevat valkeiksi kuin villa. Jos te suostutte ja kuulette, saatte syödä maan hyvyyttä.”

Pyydetään syntejämme anteeksi, että Herra saisi puhdistaa sydämemme kaikesta vääryydestä ja pukeutuisimme Jumalan koko sota-asuun (Efe.6:10-18)

Kärsitään toinen toistamme ja annetaan toisillemme anteeksi, jos jollakulla on moitetta toista vastaan. Niin kuin Herra on meille anteeksi antanut, niin annetaan mekin (Kol.3:13)

Toivotan Siunattua Uutta Vuotta 2022 jokaiselle!

Terveisin Merja Järvinen

Jaa:

Lisää luettavaa

Tervetuloa sotkuinen herätys

Tervetuloa sotkuinen herätys!Miltä näyttää koti, jossa asuu pieniä lapsia? Onko jokainen huonekalu, tavara ja matottarkalleen oikealla paikalla? Onko lattia ja kaikki tasot viimeisen päälle puhtaat?

Jumalisuuden voima

Onko sinusta koskaan tuntunut siltä, että sinua rangaistaan asioista, joita et oletehnyt? Joudumme ehkä useinkin toteamaan, että elämme epäoikeudenmukaisessamaailmassa. Se mitä luulemme hyvyydeksi voi usein

Matka kaivolle

Tämä Raamatun kertomus on Sykar-nimisestä Samarian kaupungista eräästä samarialaisesta naisesta. (Joh.4) On päivän kuumin hetki, keskipäivä. Vesiruukku painaa hartioita. Matka kaivolle on raskas. Maa jalkojen

Rauha teille!

”Olimme ryhmä pelokkaita miehiä Jerusalemissa lukittujen ovien takana. Meistä tuli muodostumaan ensimmäinen seurakunta, alkuseurakunta. Kun tähän päästiin, oli tapahtunut niin paljon. Saimme kulkea Jeesuksen kanssa,

Lähetä esirukous

Kirjoita alle esirukousaiheesi, niin rukoilemme puolestasi seurakunnassamme.